Arnhem wil dure huizen bouwen in Geitenkamp

Nieuws 1804x Bekeken 3 Reacties 27 maart 2017
Bechtlaan

De voormalige school bij Hoogte 80 is een van de 14 plekken in Arnhem waar dure koopwoningen moeten komen. Arnhem wil 250 huizen bouwen voor rijkere inwoners. Dat levert de stad volgens wethouder Geert Ritsema veel geld op en economisch voordeel.

De wethouder verwacht dat er tientallen dure huizen per jaar gebouwd worden. ‘Als directeuren van bedrijven in onze stad gaan wonen, zou dat uiteindelijk ook de werkgelegenheid ten goede kunnen komen.’ Op gemeentegrond zijn Geitenkamp Noord en Nieuw Monnikenhuizen mogelijke bouwlocaties. Waar dat precies is is nog niet bekend.
Ook de voormalige school bij Hoogte 80 komt in aanmerking volgens de gemeente. Die grond is in handen van een projectontwikkelaar die er 12 woningen wil bouwen.

Natuur verdwijnt
Een groot deel van de veertien locaties liggen nu in een natuurlijke omgeving. Die natuur verdwijnt bij de huizenbouw, maar wordt volgens wethouder Ritsema op een andere plek gecompenseerd Hij belooft: ,,Als er al groen moet sneuvelen voor woningbouw, dan wordt dat gecompenseerd in het plangebied, of daarbuiten.’’

Bechtlaan

Ook de natuur bij de voormalige school aan de Bechtlaan (Hoogte 80) moet volgens de gemeente Arnhem wijken voor de bouw van dure koopwoningen.

2162

Reacties uit de buurt

 1. Angelo zegt:

  Zijn er ook alternatieve locaties en is bekend wat de invloed is voor de lagere inkomens in de wijk? Stijging WOZ waarde voor de buurt levert de gemeente nog tientallen jaren veel geld op maar het huis van omwonenden wordt er geen cent meer waard van.
  En elders verdwenen groen compenseren klinkt leuk maar daar heeft de wijk zelf niets aan. Met groen verdwijnt ook het karakter en de leefvreugde of beleving in een wijk. Dat breng je niet terug door elders te compenseren!
  Is er aantoonbaar verband tussen duurdere woningen (voor hoger opgeleiden/directeuren) en de komst van werkgelegenheid voor de stad. Een woning zo dicht bij de snelweg is vaak juist aantrekkelijk voor forenzen, en die werken nu eenmaal niet in de stad waar ze wonen.
  Mooi idee van de gemeente maar ik betwijfel of dit op feiten is gestoeld of wensen.

  Angelo

 2. Jan lareman zegt:

  Ongetwijfeld zullen er naast nadelen ook voordelen zijn.
  Bijvoorbeeld zal de wijk economie sterker worden, denk aan mensen met hogere inkomens hun geld in de wijk kunnen gaan uitgeven. De vele zzp ‘ers in de wijk kunnen hiervan profiteren. Er is behoefte om de wijk op te schalen. Laten we eerst maar eens afwachten, voordat we conclusies trekken.

 3. Anita zegt:

  Ik kan me alleen maar volledig aansluiten bij het prima verwoorde stuk van Angelo. Gemeente, denk hier alstublieft nog eens over na!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.