Breng Flex en winkelbus alternatieven voor buslijn 8

Nieuws 2364x Bekeken 0 Reacties 22 maart 2017
breng flex

Op 13 december 2015 verdween buslijn 8 uit de wijk. Er was daardoor geen directe route meer vanuit Geitenkamp en Monnikenhuizen naar Presikhaaf. Bewoners hielden een handtekeningenactie. De winkelbus (06-16994057) is een alternatief. Nu komt daar Breng Flex bij.
De nieuwe vervoersservice is voor iedereen uit de wijk die gebruik wil maken van flexibel vervoer. Een rit kost 3,50 en geldt alleen in Arnhem. Over ca. drie maanden wordt een leeftijdskorting (vanaf 65 jaar) ingevoerd, mogelijk 34%. De ritprijs komt dan uit op € 2,28.

Hoe werkt het
De flexibele vervoersservice werkt via een reservering met de gratis app op de mobiele telefoon. Bellen kan ook met telefoonnummer 088-6000965 (lokaal tarief). Je bepaalt zelf wanneer en bij welke halte je opehaald wilt worden en waar je wilt uitstappen. Je kunt kiezen uit alle haltes van de voormalige lijn 8. Daarnaast zijn er extra (virtuele) haltes of buurtbushaltes.
Bellen kan van maandag tot en met vrijdag van 06.30 – 24.00 uur, op zaterdag van 08.00 – 24.00 uur en op zondag van 09.00 – 24.00 uur Op feestdagen en andere bijzondere dagen gelden dezelfde openingstijden als die van de reguliere dienstregeling van Breng.

Wanneer bellen en bestellen?
Bellen kan alleen op de reisdag zelf, kort voordat de reis start. Nadat je hebt gebeld volgt binnen enkele seconden de vraag wanneer je opgehaald wilt worden. Dan kun je besluiten of je Breng flex gaat bestellen. De wachttijd is 9 minuten. Als het drukker wordt kan de wachttijd oplopen naar 15 tot 20 minuten en maximaal 30 minuten. Let zelf op vertrektijd vanuit huis (tot aan de halte) en uiteraard op de aankomsttijd. Een dag of een paar uur van tevoren reserveren kan op dit moment nog niet.

Hoe kan ik betalen?
Betalen kan via de app met iDEAL of creditcard en bij de chauffeur met de OV-chipkaart of pinpas. Contant betalen is niet mogelijk. Bij een boeking voor meerdere personen is betalen met de OV-chipkaart niet mogelijk. De rekening wordt afgeschreven bij degene die de boeking geplaatst heeft, of door één persoon via pinnen in het voertuig. Als u de rekening wilt delen zal u dit zelf onderling moeten regelen. Betalen met de OV-chipkaart is niet mogelijk namens meerdere personen.

Meer informatie over de 9 bussen en 4 elektrische auto’s van Breng Flex staat op www.brengflex.nl

2136

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.