Buurtbemiddeling

Buren hebben we allemaal, ver weg of vlakbij. Meestal gaat het goed en wonen we met plezier.  Soms gaat het mis en helpt praten met elkaar niet meer. In Arnhem ontstaan per jaar ongeveer 180 klachten over buren. Vaak gaat het om geluidsoverlast of overhangend groen in de tuin. Wat kun je doen als je zelf een klacht hebt en je geen oplossing hebt gevonden? Bel dan met buurtbemiddeling.
Buurtbemiddeling, dat zijn ongeveer 30 vrijwilligers. De vrijwilliger maakt een afspraak, bespreekt de klacht en bekijkt wat de beste oplossing is.
In ieder geval moet er een gesprek komen tussen beide buren, want die moeten samen tot overeenstemming komen. Dat kan bijvoorbeeld op een neutrale locatie zijn, begeleid door de vrijwilliger. Het gaat er niet om wie gelijk heeft. Wel dat de buren weer gewoon zonder probleem naast elkaar kunnen wonen.  In ongeveer 80% van de gevallen wordt de klacht op deze manier opgelost. De vrijwilliger is altijd iemand die niet in de wijk woont.

De vrijwillgers werken voor  de Stichting Rijnstad. Rijnstad werkt samen met de woningcorporaties. De politie ondersteunt, maar is niet het meldpunt van klachten.
Dat is Rijnstad: bel naar 026 – 361 99 41
Of bekijk eerst de flyer over buurtbemiddeling. Die ligt klaar in MFC De Wetering.

buurtbemiddeling

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.