Agenda overzicht

Lezing

Parkinsoncafé 20 februari 2018: Lezing klinisch geriater Max Franken Op dinsdag 20 februari organiseert DrieGasthuizenGroep het Parkinsoncafé. Het Parkinsoncafé vindt deze keer van 18.30 tot 20.30 uur plaats in woonzorgcentrum Drie Gasthuizen aan de Rosendaalseweg 485 in Arnhem. Tijdens deze avond geeft klinisch geriater Max Franken een lezing.   Geheugen, wanen en hallucinaties Voor het eerste Parkinsoncafé van 2018 hebben we Max Franken uitgenodigd om u meer te vertellen over het geheugen, wanen en hallucinaties bij Parkinson en Lewy Body Dementie. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen. Verder wordt het een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom, deelname is gratis.   Over Parkinson en het Parkinsoncafé De ziekte van Parkinson veroorzaakt hersenschade die langzaam steeds erger wordt en beperkingen met zich meebrengt. Speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun familie en geïnteresseerden organiseert DrieGasthuizenGroep bijeenkomsten in het Parkinsoncafé. Tijdens het Parkinsoncafé is er alle ruimte voor (lotgenoten)contact, voorlichting en vragen. Op dinsdag 17 april vindt de volgende bijeenkomst plaats.

Film inde Beijer

22 februari: Filmavond:  God bestaat echt, is geen fijne man en woont in Brussel. Zijn dochter Ea van 10 verveelt zich, komt in opstand en hackt zijn computer... originele en grappige film! Deze avond geldt zoals altijd zaal open 19:30, aanvang film 19:45. Entree € 2,00. Maaltijd vooraf mogelijk om 18.30 voor € 4,50, wel aanmelden via de mail uiterlijk de woensdag er voor hetkoffiekaffee@gmail.com

Eet en/of kook mee, 23 februari

Eet en/of kook mee: gezellige maaltijd in MFC De Wetering op 23 februari. Inloop vanaf 17.30. Maaltijd van 18.00-19.30. Aanmelden uiterlijk 22 januari aan de balie van het MFC of bel: 026-37772020 kosten: 3,50 per persoon Kinderen onder 12 jaar (alleen onder begeleiding van een oudere): 2,50.

Pubquiz, 24 februari

De leukste pubquiz uit de wijde omtrek: zaterdag 24 februari om 20:00  uur in restaurant Enjoy en learn, Marktplein Geitenkamp.  

Bingo in de Beijer

24 februari: BINGO van 14 – 16:30 met live muziek, 3 euro per boekje

IVN wandeling

IVN, Monnikenhuizen en Hoogte 80 Monnikenhuizen en stadspark Hoogte 80 liggen aan de groene rand van noordoost Arnhem. De wijk is genoemd naar het klooster Monnikenhuizen dat in 1342 gesticht werd en rond 1580 werd verwoest. Het park Hoogte 80 kenmerkt zich door een spectaculair uitzichtpunt (77,5 meter boven NAP) dat uitkijkt over het oostelijke gedeelte van de stad, de IJssel en de Liemers. Verder aan de horizon zijn op heldere dagen het heuvelachtige Montferland, de heuvels van het Reichswald en de steden Kleef en Nijmegen zichtbaar. Op zondag 25 februari om 14.00 uur start een IVN-excursie vanaf de parkeerplaats bij de Villa Saksen Weimar (voormalige kazerne), Weg achter het Bos 25. Liefhebbers kunnen het verschil in hoogte al wandelend ervaren. Tijdens het wandelen vertellen IVN-natuurgidsen je van alles over de omgeving. De wandeling duurt 1,5 tot 2 uur, deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Wil je meer weten over IVN-activiteiten in en om Arnhem kijk dan op ivn.nl/afdeling/arnhem.

NL Doet, 10 maart

NL Doet betekent voor onze wijk: tuinen opknappen in de Geitenkamp Heeft uw tuin een opknapbeurt nodig en bent u - niet in staat zelf in de tuin te werken En heeft u - beperkte financiële middelen - geen of een klein sociaal netwerk? Óf wil je op 10 maart de handen uit de mouwen steken en een gezellige en nuttige dag hebben samen met andere vrijwilligers? Aanmelden kan bij Nevien Gaafar via n.gaafar@mvtarnhem.nl of 026-3227082n. Na uw aanmelding komt een van onze medewerkers de klus inventariseren en bekijkt of u in aanmerking komt.    

Whiskeyproeverij, 5 april

Reserveer alvast in de agenda: een spannende en leerzame whiskeyproeverij rondom de wereld, in restaurant Enjoy en learn, marktplein geitenkamp. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Slijterij Van Baal op donderdag 5 april. Meer info volgt.

Herdenking, 13 april

Op 13 april is traditiegetrouw de herdenking van slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog bij het monument in het park Larikshof.

Wijkendag

Wijkendag met allerlei informatie over de wijk. Meer info volgt

Hoogte80 festival

De 10e editie van dit gezellige wijkfestival, een bijzonder jubileum!