Informatieavond Beek op de Paasberg

78x Bekeken 0 Reacties 16 mei 2018

Praat mee over ‘Beek op de Paasberg’

Praat mee over ons beekdal op donderdagavond 24 mei

Met zijn unieke ligging in een van de groene landschappelijke wiggen van Arnhem-Noord is het beekdal van de ‘Beek op de Paasberg’ een gebied in ontwikkeling dat diverse kansen biedt voor de omliggende wijken mits ontwikkelingen in samenhang worden bekeken. Het streven naar klimaatbestendigheid inclusief herstel van de natuurlijke waterhuishouding en versterking van het beekdalecosysteem is één van de zaken die grote kansen biedt. Andere veelbelovende mogelijkheden liggen in o.a. de woningbouw inclusief de herontwikkeling van verzorgingshuis De Paasberg, de ontwikkeling van een duurzame wijkeconomie en maatschappelijke participatie.

Als initiatiefgroep van bewoners hebben wij de uitdaging opgepakt om met jullie en gebruikers van het gebied (sportverenigingen, scholen) een gezamenlijke beekdalvisie op te stellen. De centrale vraag is: Hoe willen wij dat het beekdal er over 10-15 jaar uitziet?

Praat mee!
We starten de bijeenkomst met een presentatie van een eerste analyse van het gebied rond de ‘Beek op de Paasberg’. Daarna gaan we aan dialoogtafels in gesprek over de verschillende thema’s die uitgewerkt zouden moeten worden in de visie. Denk daarbij aan ‘gebruik van de ruimte’, ‘natuurbeleving’, ‘wijkeconomie en maatschappelijke participatie’. Iedereen kan ideeën, kansen en op te lossen knelpunten inbrengen.

Deze bijeenkomst is op donderdag 24 mei van 20.00-22.00 uur in de kantine van Korfbalvereniging Oost-Arnhem. De inloop is vanaf 19.45 en we starten om 20.00 uur.

Wij hopen je te ontmoeten op donderdag 24 mei!!

Initiatiefgroep ‘Beek op de Paasberg’

2818

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.