Geitenkamp in het gemeentehuis

Nieuws 1427x Bekeken 0 Reacties 4 oktober 2016

In het gemeentehuis spraken gisteravond  (3 oktober) vertegenwoordigers van de wijken. Onderwerp was de voorgenomen bezuiniging op het wijkwerk. Het Arnhemse College heeft al besloten.  De gemeenteraad moet daar nog mee instemmen, daarom was de avond georganiseerd. Wijkbewoners  (leden van het bewonersoverleg) konden vertellen waarom zij het niet eens zijn met de bezuiniging. Voor Geitenkamp/Monnikenhuizen spraken twee  leden van het bewonersoverleg en van het activeringsteam.

Er komen wijkteams leefomgeving, die met wijkbewoners en het bewonersoverleg gaan praten over voorzieningen in de wijk. Daarbij kan het huidige wijkopbouw en particpatiewerk verdwijnen. Die bezuiniging gaat veel wijken te ver. Dat vinden ook Arend Jordens en Lida van Schaijk van het activeringsteam in de Geitenkamp. ‘Weten jullie wel wat er in de wijk allemaal gebeurt?, vroeg Arend Jordens  in de raadszaal. Hij vertelde dat er heel veel gedaan wordt voor wijkbewoners die het nodig hebben, zoals wandelingen en de maandelijkse kookavond, waar veel mensen aan meedoen. Als die activiteiten wegvallen dreigt vereenzaming. ‘Er kan gewoon niet bezuinigd worden!’.

Geitenkamp in Raadsvergadering Arnhem 3
Arend Jordens en Lida van Schaijk van het activiteringsteam

Ook Dirk Jan Riphagen van het bewonersoverleg  vertelde over de vele activiteiten. ‘ Veel wijkbewoners hebben steun nodig van particpatiemedewerkers en opbouwwerkers. Want die kennen de mensen in de wijk. Juist door die persoonlijke aandacht en begeleiding ontstaat er vertrouwen en komt de wijk een stapje verder’. Dat werk wordt nu al goed  gedaan, dus vroeg Riphagen zich af waarom alles moet veranderen. ‘ Waarom  iets afbreken dat goed loopt, om het daarna met minder ervaren mensen weer proberen op te bouwen?. Dat is onrealistisch en onverstandig. Dan kun je het toch beter laten zoals het nu gaat?’

Geitenkamp in Raadsvergadering Arnhem 4 1 Geitenkamp in Raadsvergadering Arnhem 1
Jan Lareman (voorgrond foto 1) en Dirk Jan Riphagen (foto 2)

Arnhem staat bekend om goed functionerend wijkwerk. De opbouwwerkers zijn  in die werkwijze belangrijk.  Zij vormen een onafhankelijke schakel tussen wijkbewoners en de gemeente. Bewoners hebben vertrouwen in opbouwwerkers en particpatiewerkers. Dat gaat veranderen met het nieuwe beleid van de gemeente. Dan worden de ambtenaren van het team leefomgeving de gesprekspartner.  Zij bepalen in overleg met wijkbewoners (het bewonersoverleg) hoe het budget verdeeld wordt. Er kan dus bepaald worden dat ook het opbouwwerk moet blijven, maar er zal dan minder geld zijn voor andere voorzieningen in de wijk.

1617

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.