Inloopavond over afval inzamelen

Nieuws 931x Bekeken 0 Reacties 18 september 2015
afval

Op woensdag 7 oktober is er voor alle bewoners van Geitenkamp een inloopavond over Omgekeerd Inzamelen van afval.  U kunt adviseren waar ondergrondse containers moeten komen die nodig zijn voor het inzamelen van afval. U kunt de tekeningen met voorstellen van de concept-locaties rustig bekijken en er is volop ruimte om vragen te stellen. U krijgt ook informatie over de nieuwe manier van inzamelen.

Als u op de concept-locaties voor de ondergrondse containers wilt reageren, dan kunt u een zienswijze indienen. Over deze inloopavond in het MFC de Wetering ontvangt u ook nog persoonlijk bericht. Meer informatie over Omgekeerd Inzamelen: zie hieronder of via  www.arnhem.nl/omgekeerdinzamelen.

In elk huishouden komt afval vrij. Een groot deel van dit afval kan prima gebruikt worden om nieuwe producten te maken. Daarvoor moet het afval echter wel aan de bron (in huis) worden gescheiden en daarna apart worden ingezameld. Op 1 januari 2016 wordt daarom in Geitenkamp gestart met een nieuwe manier van afvalinzameling: Het Omgekeerd Inzamelen.
Het doel van Omgekeerd Inzamelen is dat er meer herbruikbaar afval, zoals oud papier en karton en  plastic verpakkingsafval met blik en drankkartons, wordt gescheiden. Bij een goede afvalscheiding blijft er minder restafval over. En dat is mooi, want hierdoor hoeft er minder restafval te worden verbrand en worden meer grondstoffen hergebruikt, dat bespaart kosten en energie.

847

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.