Veel kritiek op plan voor dure woningen

Nieuws 1004x Bekeken 1 Reactie 5 april 2017
Burgemeester Bloemersweg

Het plan voor dure woningen in Arnhem is kritisch beoordeeld door de gemeenteraad. Wethouder Ritsema wilde op 14 locaties luxe woningen laten bouwen met een prijs van meer dan een half miljoen euro. Daarmee zou Arnhem beter kunnen concurreren met de Randstad.

De 14 locaties staan in het plan ‘Wervende woonmilieu’s’. In dit rapport worden alleen locaties op gemeentegrond beschreven. Een daarvan ligt in de wijk aan de Burgemeester Bloemersweg. Dit veld ligt tussen de onderkant van het park Hoogte 80 en een deel van de wijk Nieuw-Monnikenhuizen. Hier wil Arnhem ca 7 dure woningen bouwen. Ook op de sportvelden bij de Paasberg (tussen het gebouw van Omroep Gelderland en de Paasberg) wil Arnhem bouwen. Hier zijn ca. 16 woningen gedacht.
De weilanden in Geitenkamp Noord (tussen de Beukenlaan en Schelmsweg) worden niet bebouwd. In 2002 was de gemeenteraard tegen bouwplannen in dit gebied. Daarom, zo staat in het rapport “wordt deze locatie vooralsnog buiten beschouwing gelaten.”

De school op de locatie Ds. Bechtlaan wordt alleen genoemd in het plan. Dit terrein is door de gemeente verkocht aan een projectontwikkelaar. De koper kan dus zelf bepalen welke woningen er gebouwd worden op het terrein.

De gemeenteraad had maandag 3 april forse kritiek op het plan. Volgens de partijen is er in Arnhem geen vraag naar dure woningen, want er staan al 105 huizen te koop die meer dan 500.000 euro kosten. De gemeenteraad stelde dat nooit gezegd is dat de woningen in bestaand gebied moesten komen. Deze plannen zijn volgens veel raadsleden funest voor de fraaie uitzichten en het unieke groene karakter van Arnhem.

Het is onzeker wat er nu verder met het rapport gebeurt.

2189

Reacties uit de buurt

  1. Angelo zegt:

    Concurreren met de Randstad? Waarom zou je dat willen? Ik, en met mij nog meer westerlingen, ben vijf jaar geleden bewust vertrokken uit de Randstad richting Arnhem. Inmiddels kan ik zeggen dat dit een zeer verrijkende keuze is geweest. De ruimte, het kunnen beleven van de seizoenen en de redelijke woningprijzen(die in het westen vaak krankjorrem zijn) waren enkele overtuigende redenen. Ook het smaatschappelijke en sociale aspecten, uberhaupt contact met je buren en ruimte voor onze kinderen om te spelen, speelden een grote rol.
    De verschillende karakters van de diverse regio’s maken Nederland een rijk land waar een ieder zijn plek kan vinden. Laten we vooral die verschillen koesteren en waken voor eenheidsworst met een sausje vinex, of transformeren in iets wat een stad of regio van oorsprong niet is.
    Arnhem is een prachtige groene stad en laat dat vooral zo blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.