Leren

Peuterspeelzalen (Grenspost, Blokkendoos, Speelmorgen)

In de wijken bevinden zich de peuterspeelzalen ‘De Grenspost’ en ‘De Blokkendoos’.  ‘De Speelmorgen’ is er voor jonge kinderen (10 maanden t/m 2 jaar) en hun ouders/verzorgers.  Meer informatie

Scholen

In de wijken Geitenkamp/Monnikenhuizen is 1 basisschool: de Witte Vlinder. Op korte afstand van de wijk bevinden zich De Boomhut, de Julianaschool voor christelijk basionderwijs en de middelbare school Arentheem College.

De overige scholen in de wijk zijn ‘Guido de Bres‘ (gereformeerde scholengemeenschap) en CIOS Arnhem (Centraal Instituut Opleiding Sportleiders), afgestemd op licenties en beroepen die in de nationale en internationale sportwereld gevraagd worden.

Witte school - Guido de Bres - CIOSDrie Scholen in de wijk: de Witte Vlinder, Guido de Bres en CIOS.

Kinderdagopvang (Elfenbosch, t Kloosterke, Allio)

De kinderdagverblijven ‘Elfenbosch’ en  ’t Kloosterke verzorgen opvang voor baby’s en kinderen van 0 tot 4 jaar. Kinderdagverblijf Allio verzorgt daarnaast ook buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. Kleinschalige opvang is mogelijk in Het Kuikentje (Vijverlaan 2).   Meer informatie

Buitenschoolse opvang (Allio, SKAR, Roversbende)

Instellingen voor buitenschoolse opvang zijn: Allio kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang (Kloosterstraat 85a in de Witte School), SKAR buitenschoolse opvang Roversbende (Bernhardlaan 10) en SKAR Buitenschoolde opvang Dependance Struikrovers (Julianalaan 1). Kleinschalige buitenschoolse opvang is mogelijk in Het Kuikentje (Vijverlaan 2). Meer informatie en contactgegevens.

Schoolgericht maatschappelijk werk

Het Jeugdteam helpt bij problemen met kinderen op school zoals langdurige werkloosheid, problemen tussen ouders, armoede en eenzaamheid,  deze problemen kunnen leiden tot slechte cijfers, moeheid of pestgedrag. Meer informatie

Wijkteam (maatschappelijke hulp)

Hier kunt u terecht met  al uw vragen over opvoeding, zorg, welzijn, werk en inkomen.  Het wijkteam bestaat uit professionals op de gebieden maatschappelijk werk, jeugd, werk en welzijn.
Meer informatie (o.a. antwoorden op veel gestelde vragen): de website van het wijkteam, of bel Klantenservice via 088-2260000.  U kunt ook een afspraak maken met het wijkteam voor een bezoek bij u thuis.

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.