Nationale Dag van de Paardebloem

Nieuws 397x Bekeken 0 Reacties 23 april 2020

De laatste zondag van april, dit jaar op 26 april, gaat vanaf 2020 door het leven als de Nationale Dag van de Paardenbloem. Want het is hoogtijd dat deze doodgewone plant eens flink in het zonnetje wordt gezet!

Het gaat namelijk niet zo goed met de paardenbloem. Er zijn er steeds minder en dat is geen goed nieuws voor de biodiversiteit. Terwijl het een heel bijzonder en veerkrachtig plantje is met allerlei bijzondere toepassingen. Daarom lanceren Taraxacum Nederland (onderdeel Herbarium Frisicum), Ruimtekoers, Natuurcentrum Arnhem en de Onkruidenier gezamenlijk de allereerste (digitale) editie van de Nationale Dag van de Paardenbloem.

Hoe doe je mee?

Op 26 april neem je een of meerdere foto’s van paardenbloemen. Dat mag overal, misschien kom je wel een paardenbloem tegen op een onverwachte locatie tijdens je ‘frisse neus’ – wandeling. Ga niet onnodig het huis uit, maar kijk vooral op de plekken rondom je huis.

Maak één foto van de zijkant van de plant én één foto van bovenaf.

Vervolgens plaats je de gemaakte foto’s op Instagram en/of Facebook met je locatie, eventueel de juiste naam (als je die gevonden hebt natuurlijk; zoek hier) en gebruik de hashtag: #dagvandepaardenbloem. Zo help je mee aan het maken van een digitaal paardenbloemenarchief.

3584

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.