Ophef over bezuiniging opbouwwerk in Arnhem

Nieuws 845x Bekeken 0 Reacties 12 september 2016
DSC_0312

De opbouwwerkers zijn de schakel tussen de gemeente en de wijkbewoners. De gemeente Arnhem wil het opbouwwerk in vier jaar afbouwen. In plaats daarvan gaan ambtenaren van het team Leefomgeving het contact in de wijk verzorgen. Een aantal Arnhemse wijken protesteert tegen deze bezuinigingsmaatregel.

Het opbouw- & participatiewerk wordt in Arnhem verzorgd door Rijnstad (welzijn en maatschappelijke dienstverlening). De gemeente Arnhem gaat dit wijkwerk afbouwen. Functies zoals die van Paul Nuiver, de opbouwwerker voor de wijk Geitenkamp/Monnikenhuizen, gaan dus binnen vier jaar verdwijnen. Rijnstad schrijft dat de medewerkers moeten stoppen met wijkactiviteiten, zoals het ondersteunen van vrijwilligers in de wijk.De gemeente Arnhem heeft besloten dat de teams Leefomgeving de taken gaan overnemen in de komende vier jaar. De gemeente verwacht dat deze ambtenaren na vier jaar weten wat er in de wijk speelt en wat er nodig is. Rijnstad overlegt met de gemeente over deze bezuinigingsmaatregel.

In de wijk Presikhaaf is het team leefomgeving al actief. Het wijkplatform in Presikhaaf heeft weinig vertrouwen in het wijkteam leefomgeving en heeft de indruk dat men de communicatie met het wíjkplatform ontwijkt. Vragen worden nooit volledig, zelfs ontwiikend beantwoord, schrijft het Wijkplatform in een brief aan de gemeente Arnhem. Het wijkplatform wordt niet gevraagd mee te denken over hoe zaken kunnen worden opgepakt, cq. beter gemaakt kunnen worden.
Ook de wijken Malburgen Oost, Immerloo en Het Duifje hebben een brief gestuurd aan de gemeente Arnhem. Het wijkplatform is boos omdat de gemeente Arnhem niet vooraf heeft gesproken over de bezuiniging. De wijk vindt dat bewoners door de maatregel gedemotiveerd worden. Het wijkplatform vraagt aan de gemeente de bezuiniging weer in te trekken.

In Geitenkamp/Monnikenhuizen start het wijkteam Leefomgeving in oktober. De exacte startdatum is nog niet bekend. ook de samenstelling van het wijkteam is nog niet bekend. Het bewonersoverleg stuurt aan het toekomstige wijkteam een uitnodiging voor kennismaking op het bewonersoverleg van 18 oktober.

1567

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.