Arnhemse allee

straatbeeld

De naam verwijst naar de weg die Rozendaal met Arnhem verbindt. Door de aanleg van de A12 werd in 1953 een grenscorrectie toegepast waardoor dit gebied niet meer bij de gemeente Rozendaal hoorde maar bij Arnhems grondgebied werd getrokken. De wijk Arnhemse Allee is gebouwd rond 1975 nadat de noodwoningen die na de oorlog daar stonden zijn afgebroken.

In eerste instantie werd het onderste gedeelte van de wijk (tot aan de Moslaan) voor AKZO-medewerkers gebouwd maar inmiddels zijn de woningen voor iedereen beschikbaar en is de samenstelling van de bewoners heel divers. Opvallend is de hoeveelheid groen in deze wijk met een vloeiende overgang naar het aangrenzende bosgebied.

Een belangrijk onderwerp voor de wijk op dit moment is de verbreding van de A12 die langs de wijk loopt. Via de stichting Duurzame A12 worden de belangen van de bewoners behartigd en gezocht naar een duurzame oplossing van de problematiek.

Om bewoners van de Arnhemse Allee meer te betrekken bij hun wijk en ze de gelegenheid te geven meer invloed uit te oefenen op de leefbaarheid in hun wijk, worden ze vertegenwoordigd in het wijkplatform.

Momenteel wordt het project Buiten Gewoon Beter Arnhemse Allee uitgevoerd.

arnhemse allee berkstraat

noodwoningen na de oorlog

wijk in opbouw

wijk in opbouw

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.