Monnikenhuizen

woningen monnikenhuizen

De wijk Monnikenhuizen ligt aan de groene rand van noord-oost Arnhem, met op loopafstand het park Klarenbeek, stadspark Hoogte 80 en sportcomplex Valkenhuizen. De wijk is genoemd naar het klooster Monnikenhuizen dat in 1342 gesticht werd en rond 1580 werd verwoest. Bij de Buitenschool aan de Bosweg zijn nog resten te vinden van het klooster. Vanaf het uitzichtpunt in het park Hoogte 80 is een groot deel van Arnhem te zien en de verre omgeving tot Nijmegen, Kleve, Emmerich en het Montferland.
In dit park strijkt met Hemelvaart het H80 Festival neer op ‘de Bult’ en brengt van alles op het gebied van theater, kunst en cultuur.

Op dit moment worden de laatste werkzaamheden in het kader van het project BuitenGewoonBeter uitgevoerd waarmee de kwaliteit van de openbare ruimte in de wijk verbeterd.

Om bewoners van Monnikenhuizen meer te betrekken bij hun wijk en ze de gelegenheid te geven meer invloed uit te oefenen in hun wijk, worden ze vertegenwoordigd in het wijkplatform.

Op de plaats waar vroeger het klooster Monnikenhuizen stond is hotel-restaurant-cafe-uitspanning Monnikenhuizen gekomen. Later werd dit gebouw het onderkomen voor de Arnhemse Buitenschool. Er wordt gezocht naar een nieuwe bestemming van het complex, dat nu anti-kraak verhuurd is.

monnikenhuizen05

uitspanning Monnikenhuizen

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.