Praktische hulp aan kwetsbare inwoners tijdens coronacrisis

Nieuws 338x Bekeken 1 Reactie 26 maart 2020

De Arnhemse organisaties voor sociaal werk slaan samen met de gemeente de handen ineen en richten een stedelijk telefoonnummer 026-3127702 en hulpwebsite voorelkaarinarnhem.nl op. Sociaal werkers en vrijwilligers staan klaar voor inwoners die vragen hebben en praktische hulp kunnen gebruiken.

Vanwege het Coronavirus kunnen we maar beter uit elkaars buurt blijven. Zo gaan we verspreiding tegen. Maar hoe kom je aan je dagelijkse boodschappen? Of ga je naar een belangrijke afspraak? En wordt dat belangrijke klusje nog wel gedaan? Is er nog wel iemand waar je je verhaal aan kwijt kan? Juist nu, in onzekere tijden, is voor de oudere en/of hulpbehoevende Arnhemmer en hun mantelzorger sociaal contact en praktische hulp belangrijk. Fijn om dan te weten dat je iemand kunt bellen voor praktische hulp of je een luisterend oor biedt zodat je je minder alleen voelt.

Bundeling van krachten

Daarom roepen de Arnhemse organisaties Mantelzorg en Vrijwillige Thuiszorg (MVT), Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA) en Rijnstad de Arnhemmers op zich aan te melden als ze iets kunnen en willen betekenen voor een ander. En de Arnhemmer die hulp nodig heeft of een praatje wil maken gaan we –buurtgebonden –in contact brengen met onze medewerkers en vrijwilligers. We zorgen ervoor dat diegene die belt snel verbonden wordt met de organisatie en dienstverlening in de eigen buurt. Zo verbinden we de buurtbewoners met elkaar en slaan we ons hier samen doorheen! Daarnaast gaan de medewerkers en vrijwilligers ook actief bellen om te kijken hoe het gaat met de bewoners die we al kennen. Arnhemmers die normaal gesproken naar een wijkcentrum of koffieochtend gaan, maar nu alleen thuis komen te zitten. SWOA heeft de maaltijdvoorziening tijdelijk uitgebreid zodat ook dak-en thuislozen zonder netwerk een warme maaltijd kunnen krijgen. En Rijnstad verspreidt knutselpakketten in Malburgen voor kinderen die nu veel thuis zijn.

Aansluiten bij andere initiatieven

Het initiatief Voor Elkaar in Arnhem wil aansluiten bij wat andere partners in de stad doen: de sociale wijkteams, de teams leefomgeving en ook diverse wijkgebonden organisaties. Samen zetten we de schouders eronder om inwoners te helpen.

Bereikbaarheid

Wij zitten van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur klaar voor jouw vragen. Bel naar 026-3127702.Voor de goede orde: alle bestaande telefoonnummers in de stad voor hulp en advies blijven ook actief. Ons initiatief is aanvullend en in de plaats van de dagelijkse sociale ontmoeting en hulp die we normaal gesproken al bieden.

Voor elkaar in Arnhem is een Initiatief van Arnhemse organisaties voor sociaal werk MVT, SWOA en Rijnstad, in samenwerking met de gemeente Arnhem.

3510

Reacties uit de buurt

  1. Monique schreef:

    Ik wil hulp aanbieden. Kan boodschappen doen of iets dergelijks. Is t een makkijke hond dan kan ik deze uitlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.