Saksen-Weimar

saksenweimar4

De wijk Saksen Weimar heet sinds 2009 officieel naar Karel Bernard van Saksen-Weimar-Eisenach. Naar deze Duitse generaal  (1792-1862) werd de kazerne genoemd die van 1940 tot 2007 in gebruik was. Na sluiting van de kazerne werden plannen voor woningbouw ontwikkeld.
In deze wijk zijn nu 425 woningen gerealiseerd (huur en koop). De opzet is een mix van wonen, cultuur en de vestiging van innovatieve bedrijfjes. Bijna alle gebouwen van de oorspronkelijke kazerne uit 1939 werden gespaard en kregen een nieuwe bestemming.

De wijk Saksen Weimar is gebouwd op een terrein aan de Arnhemse stadsrand van de Veluwe, met een verval van tien meter.  In de voormalige kazernegebouwen zijn sociale huurappartementen gebouwd, ateliers voor kunstenaars en kleinschalige bedrijvigheid. In het oude poortgebouw van de kazerne is een luxe woon-zorgcomplex voor ouderen gehuisvest. In 2015 start de bouw van een woontoren met appartementen voor sociale huur.
Bij de bouw van de koopwoningen kreeg de eigenaar de keuze tussen een meer traditionele of eigentijdse architectuur. Ook andere woonwensen kon de eigenaar naar eigen inzicht toepassen in het ontwerp.

Saksen Weimar is  bedoeld voor een mix van de Arnhemse bevolking, als  fijne plek om te wonen en te werken in het groen en toch dichtbij het centrum. En dat de transformatie van de voormalige Saksen Weimar kazerne een geslaagd voorbeeldproject is, blijkt wel uit de koninklijke aandacht die de wijk ten deel viel. Samen met minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst bracht Koning Willem Alexander begin december 2014 een werkbezoek aan de wijk.

De wijk wordt gerealiseerd door ‘Groene Treden BV’; dit is een ontwikkelcombinatie van wooncorporatie Vivare en Giesbers gebiedsontwikkeling. Voor meer informatie zie de website www.saksenweimar.nl.

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.