Toekomst voor Circus op de Bult?

Nieuws 562x Bekeken 0 Reacties 14 december 2017
Kindercircus

Het kindercircus ‘Circus op de bult’ dreigt te verdwijnen. Er is te weinig geld om in 2018 verder te gaan. Een werkgroep bekijkt of het circus een doorstart kan maken. De werkgroep onderzoekt onder andere de financiën en de begroting. Ook wordt gedacht aan een bredere en commerciëlere opzet van het bestuur. De werkgroep benadert mogelijke partners en samenwerkingsverbanden.
De werkgroep bestaat uit vrijwilligers, professionals, wijkbewoners en andere betrokkenen.

Het kindercicrus op de Bult is bekend in en om de wijk Geitenkamp. Jonge kinderen vertonen hun kunsten in een ontspannen sfeer. Maar er is meer: het circus heeft ook een  maatschappelijke rol in de wijk. Er zijn kwetsbare wijkbewoners die rond de armoedegrens balanceren en in een sociaal isolement kunnen geraken. Vooral de kinderen zijn hier de dupe van.
Het circus stimuleert verborgen kwaliteiten van kinderen. Ze leren veel: samenwerking, saamhorigheid, (zelf)vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid. Kinderen ontwkkelen in het circus sociale, lichamelijke, expressieve, en creatieve vaardigheden. Dat kan allemaal dankzij subsidies en daardoor een lage contributie per kind.

Het Cicus op de Bult doet nog meer. Er zijn regelmatig voorstellingen in verzorgingstehuizen. Dat zorgt voor mooie momenten tussen ouderen en de kinderen. Je ziet kinderen en bejaarden samenwerken. Bejaarden die met een rollator of een rolstoel een kind ondersteunen dat over het koord loopt. Een interactief samenspel en een kleurrijk spektakel!

Gaat dit allemaal verdwijnen uit de wijk? Hopelijk niet!
Op 11 januari vergadert de werkgroep weer. Wie mee wil helpen aan het behoud van het Circus kan een mail sturen naar: circusopdebult@gmail.com

Deze tekst is in gewijzigde vorm (als open brief) opgenomen in ‘Op de Hoogte’ nummer 8, 2017.

2548

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.