Werkzaamheden zwembad Valkenhuizen gestart

Nieuws 655x Bekeken 0 Reacties 15 juni 2018
zwembad valkenhuizen
De gemeente Arnhem is begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe zwembad Valkenhuizen. De bouw zelf start na de zomervakantie.

Het nieuwe zwembad wordt tegen de voorkant van de bestaande sporthallen aangebouwd en gaat daarmee één geheel vormen. Het oude zwembad blijft gewoon open. Na de opening van het nieuwe zwembad (zomer 2019) komt op deze plek een parkeerterrein. In de zomer van 2020 moet alles klaar zijn.

De huidige danszaal en squashruimtes in sportcentrum Valkenhuizen maken plaats voor het nieuwe zwembad. Deze ruimtes zijn per 12 juli niet meer in gebruik. Klanten die in Valkenhuizen squashen kunnen terecht in squashcentrum De Grote Koppel.

Wat merk ik van de werkzaamheden als bezoeker van Valkenhuizen?
Uiteraard wordt tijdens de bouwwerkzaamheden geprobeerd de overlast tot een minimum te beperken voor bewoners rondom Valkenhuizen en de bezoekers van Valkenhuizen, CIOS en Phyisque. Waar nodig zet de gemeente Arnhem bij de komende werkzaamheden (extra) bebording en/of verkeersregelaars in. Vanaf 6 augustus is een extra parkeerveld beschikbaar aan de achterzijde van het complex, omdat de parkeerplaats aan de voorzijde van het sportcentrum deels wordt afgesloten tijdens de bouwperiode. Deze extra parkeerplaats is straks met de auto bereikbaar via de Monnikensteeg, waarna men lopend de accommodaties kan bereiken.

Planning
Vanaf 11 juni wordt de riolering verlegd en wordt de rijbaan voor het bestaande sportcentrum Valkenhuizen en sport- en gezondheidscentrum Physique aangepast. Deze werkzaamheden duren naar verwachting 2 tot 3 weken. Tijdens de week dat de Beukenlaan is afgesloten wordt er een lokale omleidingsroute ingesteld.
18 juni tot begin augustus: werkzaamheden kabels en leidingen

Gedurende een periode van 6 tot 8 weken worden diverse werkzaamheden aan kabels en leidingen uitgevoerd door nutsbedrijven. Het huidige zwembad en de sporthal zijn vanaf 18 juni alleen bereikbaar via de zuidelijke kant van de Beukenlaan (kant Dr. Schaepmanlaan). Het gebouw van CIOS blijft bereikbaar via de noordelijke ingang van de Beukenlaan (kant Monnikensteeg).
6 augustus: tijdelijk nieuw parkeerterrein open

Om ook tijdens de bouw van het nieuwe zwembad aan de parkeervraag te kunnen voldoen, wordt een (overloop-) parkeerterrein aangelegd achter het sportcomplex (het huidige sportveld 5). Er wordt – vanaf de Monnikensteeg – tussen sportterreinen en weilanden een nieuwe toegangsweg aangelegd naar het parkeerterrein. Met de aanleg van weg en parkeerterrein wordt begin juli gestart. Het parkeerterrein is vanaf 6 augustus bruikbaar. Vanaf dat moment worden bezoekers vanaf de Monnikensteeg doorverwezen naar de nieuwe parkeerplaats. De hoofdingang van het sportcentrum wordt verplaatst naar de achterzijde van het gebouw.
Vragen of meer informatie?

Voor algemene vragen over de uitvoering van de werkzaamheden in de buitenruimte rondom de verbouwing van Valkenhuizen kunt u mailen naar valkenhuizen@arnhem.nl
Voor specifieke vragen over de rioleringswerkzaamheden rondom Valkenhuizen kunt u contact opnemen met Arno Schuring: tel.nr 06-54 347 444 of per mail arno@civilmanaqement.nl
Omwonenden van Valkenhuizen worden door de gemeente Arnhem per brief op de hoogte gehouden van de werkzaamheden en de eventuele overlast.

2844

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.