Woontoren mag gebouwd worden……maar bouw is onzeker

Nieuws 652x Bekeken 0 Reacties 5 april 2018
woontoren

De Raad van State heeft op 4 april uitspraak gedaan over de omstreden woontoren in Saksen Weimar. Die mag gebouwd worden, maar de gemeente is onzorgvuldig geweest met de parkeerplaatsen. De gemeente moet dus eerst een nieuw parkeerplan maken. Tegen dat nieuwe plan kan weer bezwaar worden gemaakt. Dat kan alleen bij de Raad van State, waarschijnlijk om snel duidelijkheid te krijgen. Het uitstel kan ook tot gevolg hebben dat de bouw helemaal niet doorgaat.

Bewoners hadden bij de gemeente bezwaar gemaakt. De woontoren past volgens de bewoners niet in de groene wijk Saksen Weimar en ook niet bij de monumentale kazernegebouwen. Ook is de gemeente volgens de bewoners onzorgvuldig geweest bij de opstelling van het parkeerplan.

De gemeente is volgens de Raad van State wel zorgvuldig geweest in de procedure rond het aantal te bouwen woningen in de wijk (in totaal 450). De woontoren (met 28 appartementen op 7 verdiepingen) voldoet dus aan het bestemmingsplan.

Maar er moet opnieuw gekeken worden naar de parkeerplekken. Er zijn binnen een straal van 100 meter onvoldoende parkeerplekken. Dat betekent aanleg van 36 parkeerplaatsen voor de bestaande flats en 14 voor de woontoren, binnen een loopafstand van 100 meter. Onder de toren komt een parkeergarage met 28 parkeerplaatsen. De toegang voor de garage is 6% breder en de parkeergarage zelf is 40% groter dan ooit is vastgelegd in het bestemmingsplan. Die overschrijdingen zijn niet rechtsgeldig vindt de Raad van State.

Het nieuwe College moet dus in ieder geval een nieuw parkeerplan maken met voldoende parkeerplekken. De gemeente gaat er nog steeds van uit dat de toren gebouwd wordt, maar een woordvoerder van woningbouwcorporatie Vivare twijfelt. Woordvoerder Marjon Jansen van de bezwaarmakers stelt voor dat het nieuwe stadsbestuur eerst met de wijkbewoners gaat praten. Bewoners wachten nu af hoe het nieuwe, door Groen Links gevormde, College denkt over de bouw van de woontoren.

Lees ook het artikel in De Gelderlander

2766

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.