Consultatiebureau

Consultatiebureau bij u in de buurt:
De Witte School
Kloosterstraat 85a, 6824 RC Arnhem

inloopspreekuur: vrijdag 09.00 – 09:30 uur m.u.v. vakanties

Dit inloopspreekuur is voor ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar. U kunt terecht met al uw vragen
omtrent opvoeding, voeding, financiele- en relatieproblemen. Natuurlijk kunt u ook ‘gewoon’ uw baby komen wegen

Tijdens vakanties kunt u terecht bij een van de andere inloopspreekuren: andere consultatiebureau locaties

Over onderstaande onderwerpen zijn brochures en websites te vinden via: STMG
voeding
allergie
opvoeding
gedrag
ontwikkeling
vaccinatie
veiligheid

Het consultatiebureau, altijd dichtbij
Een kind opvoeden valt niet altijd mee. Uw kind leert praten, wordt zindelijk en krijgt een eigen willetje. Leuk! Maar ook wel eens lastig. Dan is ons consultatiebureau gelukkig dichtbij. Voor het wegen en meten van uw kind en voor belangrijkste inentingen. Met het team van het consultatiebureau praat u over groei en ontwikkeling, voeding en opvoeding van uw kind. Het consultatiebureau is er voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders.

Tussen de negende en veertiende dag na de bevalling komt onze wijkverpleegkundige bij u langs. Zij vertelt u van alles over het consultatiebureau en maakt met u de eerste afspraak om met uw kind bij ons consultatiebureau langs te komen. Na dat eerste bezoek komt u er nog zeven keer, tot uw kind één jaar oud is. Zo’n bezoek duurt ongeveer een uur.

Alles staat in het Groeiboekje
Bij het huisbezoek ontvangt u van haar ook het Groeiboekje. Daarin vindt u informatie over de verzorging, ontwikkeling, voeding en opvoeding van uw kind. Er staan ook nuttige tips en adviezen in het boekje. Het is voor u ook een soort agenda, want u kunt er uw afspraken bij het consultatiebureau in noteren. Verder vindt u in het boekje algemene gegevens, zoals adres, telefoonnummers en openingstijden. In het Groeiboekje houden onze medewerkers ook de lengte en het gewicht van uw kind bij.

Verwijsindex Regio Arnhem (VIRA)
De VIRA is een digitaal sytsteem waarin leerkrachten, hulpverleners (maatschappelijk werkers en consultatiebureaumedewerkers) en begeleiders van kinderen en jongeren kunnen signaleren. Zij doen dit als ze zich zorgen maken of als er problemen zijn. Zij plaatsen alleen het signaal dat zij zich zorgen maken en niet waarover ze zorgen hebben. Het signaal komt terecht in de VIRA. Dit heeft als doel dat mogelijke andere hulpverleners die betrokken zijn, elkaar middels de VIRA kunnen vinden. Hierdoor kunnen hulpverleners sneller contact met elkaar opnemen om de hulp op elkaar af te stemmen. In de bijgevoegde brochure kunt u meer lezen hoe de VIRA werkt en hoe uw gegevens worden beschermd.

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.