Feestelijke heropening Omroep Gelderland

Het was onlangs een drukte van belang bij Omroep Gelderland aan de Rosendaalseweg. Na een verbouwing, die anderhalf jaar duurde, en een nieuwe aanbouw kwamen op zaterdag 19 januari eerst zo’n 100 buurtbewoners kijken. Op zondag de 20e was er een open dag voor het personeel met hun families en maandag 21 januari was de dag van de officiële opening. Op deze dag waren 40 fans van de omroep uitgenodigd. Fans, die via facebook, twitter, radio, tv, internet en livestream de hele dag met de omroep in contact zijn.
Het echtpaar Wonnink uit Arnhem bijvoorbeeld luistert al 35 jaar de hele dag naar radio Gelderland. Ze doen mee aan belspelletjes en soms aan een quiz. José Wonnink: “Als ik iets bijzonders zie, bel ik eerst Omroep Gelderland in plaats van de politie! Laatst, bij die grote brand bij ProLab aan de Leemansweg, zag ik vanuit mijn flat de vlammen en meteen pakte ik de telefoon om de redactie te bellen.”

Trots van de wijk
Bij een rondleiding die alle bezoekers krijgen, vallen de mooie, functionele ruimtes op: prachtige regiekamers, een fraaie journaalstudio, een kleurig ingerichte studio waar uitzendingen met publiek worden opgenomen, en een ruime personeelskantine. Een bedrijf met maar liefst 180 medewerkers op de Geitenkamp! Bij Omroep Gelderland is dat het geval. Onze wijk kan daar trots op zijn. Het lijkt allemaal zo simpel, als je vanaf de bank naar het Gelders journaal kijkt, maar voor elk onderdeel zijn wel 5 tot 6 medewerkers nodig. Behalve een journalist en een cameraman zijn ook een regisseur, een geluidsman en een producent onontbeerlijk. Er zijn vier camera’s op een dag beschikbaar en de producent(e) moet bepalen, waar en wanneer een camera ingezet kan worden. Een puzzelstukje!

Calamiteitenzender
We zijn ook een calamiteitenzender (rampenzender) van de overheid”, zegt Wilma Luckel van de afdeling public relations. “Dat wil zeggen dat wij bij ernstige, onverwachte gebeurtenissen vooral via de radio adviezen geven en programma’s kunnen onderbreken om elke nieuws brengen. Een voorbeeld: in november vorig jaar was er een enorme ontploffing in de Electrabelcentrale in Nijmegen. Electrabel is een leverancier van stroom en gas. Er was al snel bekend dat wij via internet live beelden vertoonden. Onze site werd toen zo vaak bezocht, dat hij overbelast was en niet te bereiken.’’

Populariteit
‘‘Er kunnen ongeveer 10.000 bezoekers tegelijk op de site terecht. Dat zegt dus wel iets over de “populariteit” van onze website. Mensen willen bv. weten of er gevaar is, of ramen en deuren gesloten moeten blijven en dat kunnen ze dan via onze nieuwsvoorziening te weten komen. En in januari is ook ons logo veranderd. We hebben afscheid genomen van de vos, die er 10 jaar trouwe dienst op had zitten. We hebben nu een fris, kleurrijk baken, waarbij je in één oogopslag ziet: dit is Omroep Gelderland. Het logo is veranderd, maar ons karakter niet. We blijven wie we zijn: betrouwbaar en supersnel.”

Harm Edens
Harm Edens, bekend als presentator van o.a. Gelderse Koppen en van De Vierdaagse, praatte het officiële gedeelte voorafgaand aan de opening, aan elkaar. Dat is hem wel toevertrouwd. Hij drukte op een vrolijke manier de D66-gedeputeerde van Provinciale Staten, Annemieke Traag, op het hart om zich toch vooral in te zetten voor een goed budget voor Omroep Gelderland, nu er ook daar bezuinigd moet worden. En de directeur van de omroep, Guus van Kleef, kondigde hij aan als “de man met de glimlach van een schlagerzanger en met het doorzettingsvermogen van een trekpaard”.
Van Kleef sprak met trots over het mooie nieuwe gebouw en over zijn medewerkers, die anderhalf jaar hebben moeten improviseren tijdens de verbouwing. Hij vertelde dat er aanvankelijk verhuisplannen waren om meer ruimte te hebben, maar dat er uiteindelijk toch besloten is om in een Arnhemse volkswijk te blijven, omdat vooral daar vele luisteraars en kijkers van de omroep zijn.

Programmering
Edens vestigde ook nog aandacht op nieuwe programma’s, die te zien zijn. Angelique Krüger gaat vanaf 3 februari wekelijks het programma “Een goede buur” presenteren, een feel good programma. De vraag die in dit programma centraal staat, is: zijn wij nog bereid voor een ander klaar te staan, om een probleem van een buurtgenoot op te lossen?
U kunt zelf kandidaten aanmelden voor dit programma. Hebt u een goede buur of bent u zelf een goede buur, bel dan 3713713 om dit door te geven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *