Bouwplan voor Sint Josephkerk zorgt voor ophef

Verrassend was het bericht in de Gelderlander (01 en 02 april) dat in de Sint Josephkerk zorgappartementen gebouwd kunnen worden. De huidige gebruikers van de kerk aan de Roosendaalsestraat wisten niets van dit plan.
De Skatehal Arnhem gebruikt het pand sinds 2012 en Omroep Gelderland huurt in de kerk een ruimte sinds 2007. Het gebouw was tot 2004 in gebruik als rooms katholieke kerk. In de toekomst zouden er circa 40 appartementen gebouwd kunnen worden, onder andere voor jongeren die begeleid moeten wonen. In de gebouwen naast de kerk zouden nog eens ca. 30 appartementen gebouwd kunnen worden. Bij de verbouwing wordt dan ook een ondergrondse parkeergarage aangelegd. De hoeveelheid hangt onder ander mede af van een eventuele verhuizing van Omroep Gelderland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *