Nieuw zwembad Valkenhuizen: 12 miljoen euro

De gemeente Arnhem gaat 12 miljoen euro besteden aan de bouw van een nieuw zwembad op Sportcentrum Valkenhuizen. Uit berekeningen blijkt dat nieuwbouw uiteindelijk goedkoper is dan verbouwing van het huidige bad. Renovatie zou 8,4 miljoen euro kosten. Maar de jaarlijkse kosten van een nieuw, modern en energiezuinig gebouw zijn veel lager. Vóór de zomer volgt meer nieuws over de bouw en de gebruiksmogelijkheden van het zwembad.
Plannen voor de renovatie bestaan al sinds 2012. Arnhem wil investeren in duurzame sportaccommodaties. Het huidige gebouw van zwembad Valkenhuizen heeft een hoog energieverbruik (ca. één euro per bezoeker). Ook is er een tekort van 41 zwemuren per week.

 

_DSC4926

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *