Toekomst marktplein Geitenkamp

Per 1 augustus sluit boekhandel De Poort op het marktplein in de Geitenkamp. Maar het plein heeft wel een toekomst. Dat bleek uit een onderzoek van de winkeliersvereniging, de gemeente Arnhem, woningcorporaties en deskundigen. Alle partijen willen meewerken aan een nieuwe invulling voor het plein.
Op korte termijn moet een visie opgesteld worden over mogelijke functies van het marktplein.

Het rapport dat na de ‘expertmeeting’ opgesteld werd, is positief over de toekomst van het marktplein. Die toekomst is er als beleving en ontmoeting centraal komen te staan, met goede trekkers op het plein en met een winkelaanbod dat is afgestemd op de wensen van de consument. Met winkels alleen redt het plein het niet. Aan het uiterlijk van het plein mag niets veranderen, het is beschermd stadsgezicht.
Suggesties die op de bijeenkomst gedaan werden zijn:
– een horecagelegenheid op het hoogst gelegen deel van het plein (het ‘bordes’)
– minder parkeergelegenheid
– minder regels voor ondernemers die zich in de panden willen vestigen
– vraag de mensen wat zij met het plein willen
– maak er een ‘belevingsplein’ van dus niet alleen winkels

Op woensdag 1 juni van kwart over twaalf tot half vier kunnen wijkbewoners vertellen wat zij vinden van het marktplein. Dan kan iedereen zeggen waarom zij naar het marktplein komen. En waarom men vindt dat het marktplein moet blijven en welke winkels men zou bezoeken.

6 reacties op “Toekomst marktplein Geitenkamp”

  1. Gert Griekspoor

    Minder parkeergelegenheid? Ik denk niet dat dat zo’n goed idee is, als je klanten wilt trekken tenminste.

    1. nee precies en de straten rondom het plein staan altijd helemaal vol als het plein wordt afgesloten dan hebben die mensen weer meer overlast dat ze hun auto niet kwijt kunnen

  2. Graag helft van de parkeerplekken veranderen in een kindvriendelijk park met veel groen. Mensen kunnen goed met de bus komen, dus al dat blik is helemaal niet nodig. Om er iets gezelligs van te maken zou horeca gecombineerd met betaalbare mode/huishoudartikelen een goede investeringen zijn. Ook zou de inrichting in algemene zin, zoals de troittoirs en boomspiegels aangepakt moeten worden, zodat het een mooi geheel wordt. De vervanging van het riool zou daar de uitgelezen mogelijkheid voor zijn, alleen moet de gemeente dan wel durven investeren ipv bezuinigen op alles…..
    De markt zou ook niet weggestopt moeten worden aan de zijkant van het plein, maar juist midden op het plein neergezet moeten worden. Lage prijzen voor nieuwe toetreders, waardoor het aanbod toe kan nemen. Kijk eens naar de markt in het sonsbeek, en al het publiek dat dat aantrekt…

  3. Albert heijn heeft alles naar de Filistijnen geholpen en moet er nu ineens een plan komen Ik vind het belachelijk het is gewoon zonde dat er inderdaad momenteel weer aardig wat leeg staat en dat de gemiddelde zelfstandige ondernemer daar niks aan kan doen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *