Nieuw kunstwerk Zaslaan/Geelgorslaan

Sinds zaterdag 29 oktober 2016 staat er weer een kunstwerk bij in de wijk. Een mooi beeld, gemaakt door de Arnhemse kunstenaar Rob Voerman. Het staat in het plantsoen aan de Zaslaan en de Geelgorslaan. Bij het ontwerp hebben bewoners en schoolkinderen ideeën aangedragen. Zo kun je een stukje wijkgeschiedenis terugvinden in het beeld.

Het kunstwerk is een verwijzing naar de Garde van Grenadiers en Jagers die in de Saksen Weimarkazerne gelegerd was. Ook bevat het een raam dat verwijst naar het oude klooster van Monninkenhuizen. Het bureau met stapels papieren verwijst naar de kantoormensen die de de wijk bevolkten.
Kinderen van basisschool De Vlindertuin bedachten dat je in het beeld moet kunnen spelen. En je moet er op kunnen klimmen om de omgeving te bewaken.
Zo ontstond een opvallend en kleurrijk beeld, dat zaterdag officieel werd geopend, onder andere met een voorstelling van het kindercircus op de Bult.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *