Indrukwekkende stortbui in de Reestraat

Op zaterdag 25 maart was er een stortbui in de Reestraat. Eerst werd er op een groot zeil 16.000 liter water gestort, dat als een waterval naar beneden stroomde. De stortbui met nog meer water (21.000 liter) op de nieuwe straatstenen, gaf een heel ander beeld. Het meeste water verdween in de grond! Dat was het indrukwekkende resultaat van de nieuwe Reestraat.
Bekijk de foto’s van de stortbui op 25 maart helemaal onder aan deze pagina.

Rioolvervaning en proefvakken
In de Reestraat zijn proefvakken aangelegd met verschillende steensoorten. Eerder werd het riool vervangen. Dat gebeurt de komende jaren ook in andere straten in de Geitenkamp.
Bewoners kunnen meedenken met de ontwerpen voor de straat. Welke verharding past het beste in de wijk? Waar en hoeveel bomen komen er? Of parkeerplaatsen?
De organisatoren van de straatmarkt zijn op zoek naar wijkbewoners die hierover willen meedenken.

Regenbuien en waterafvoer
Tijdens de straatmarkt is te zien wat er gebeurt bij stevige regenbuien. Wat gebeurt er als al dat water de Bult af komt? Wat kunnen we doen om wateroverlast te voorkomen? We gaan met de bewoners van de Reestraat en met alle andere geïnteresseerde mensen uit de Geitenkamp aandacht besteden aan mogelijkheden om de wateropvang in voor- en achtertuinen te
bevorderen.

_DSC8533     IMG-20170227-WA0000

Wateroverlast
Het project voor de rioolvervanging in de Geitenkamp is eind vorig jaar gestart. Eén van de doelstellingen in dit project is het beperken van wateroverlast tijdens of na intensieve regenbuien. De bewoners van de Geitenkamp, maar ook van de lager gelegen wijken in de stad, hebben baat
bij een goede afvoer van het water. Onder leiding van de gemeente Arnhem worden tijdens het project al veel maatregelen genomen om de wateroverlast te beperken. We hebben de bewoners echter ook nodig om dit mogelijk te maken!

De leerlingen van de Witte School en de Vlindertuin hebben al meegedacht over mogelijkheden om wateroverlast te beperken. De ontwerpen die zij hebben gemaakt, zijn te bewonderen in het informatiecentrum op het Schuttersbergplein. Ook hebben we verhalen en ideeën opgehaald van
bewoners over water op de Bult.

Meedenken
Wie wil meedenken over de herinrichting van zijn of haar straat, kan zich aanmelden bij MFC De Wetering.

Video
25 maart 2017 Geitenkamp Reestraat

 

1 reactie op “Indrukwekkende stortbui in de Reestraat”

  1. Pingback: Stortbui op de Geitenkamp - Arnhem Klimaatbestendig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.