Gezond en leefbaar: onderzoek in de wijk

Is onze wijk gezond en leefbaar? Dat gaat de gemeente Arnhem onderzoeken, samen met de universiteit van Wageningen. Het project wordt ook uitgevoerd in Klarendal, Malburgen en Het Broek. Zes wijkorganisaties doen mee aan het onderzoek. Voor onze wijk zijn dat STEVIG en Kunst op de Bult / De Beijer.

Wat wordt er onderzocht?
In de Geitenkamp zijn veel organisaties actief. Ze zijn er om inwoners te ondersteunen en te activeren. Zo kan de leefomgeving verbeterd worden. Maar werkt dat ook zo?  In het project wordt bekeken wat wijkorganisaties betekenen voor de gezondheid van de inwoners en de leefbaarheid van de wijk. De onderzoekers hopen te zien hoe die wijkorganisaties succesvol werken.

Interviews en enquètes
Hoe en waarom zijn inwoners actief in de wijk? Wat betekent dat voor hen en de wijk? En hoe draagt dat bij aan de gezondheid?  Deze en andere vragen worden gesteld in enquêtes en interviews met inwoners, wijkorganisaties, de sociale wijkteams en de teams leefomgeving van de gemeente.
Het onderzoek gaat vier jaar duren en wordt gefinancierd door ZonMw (de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie).

DSC_0302
Veel groen in onze wijk (oa Beukenlaan), maar is het gezond en leefbaar?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *