Geen alcohol meer op en rond marktplein

In twee artikelen schrijft De Gelderlander over de overlast die ontstaan is op het Marktplein. Na klachten heeft burgemeester Ahmed Marcouch een alcoholverbod ingesteld. De plek, die bekend staat als de drankbank, is vaak rommelig, een kleine groep ‘bankzitters’ zorgt voor overlast en dat zorgt weer voor minder klanten bij de winkels op het plein.
Binnenkort is het verboden alcohol te nuttigen op het marktplein en de omliggende straten (H. van Kolstraat, Creutzbergerstraat, Dr. Wagenaarstraat en Druckerstraat). Ook is het niet toegestaan rond te lopen met aangebroken flessen of blikjes met alcoholische dranken. Het is nog niet bekend wanneer het verbod ingaat. Eerst wordt de buurt geïnformeerd over het besluit en moeten er verbodsborden geplaatst worden. Omwonenden en winkeliers zijn blij dat er iets aan de overlast gedaan wordt.

Meer info: lees de artikelen in De Gelderlander
waarom deze drankbank het imago van de Geitenkamp schaadt (premium artikel)
drooglegging komt er aan voor deel van de Geitenkamp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *