Omstreden woontoren wordt niet gebouwd

In 2015 ontstond in Arnhem het idee een woontoren te bouwen in de wijk Saksen Weimar. Opdrachtgever was woningcorporatie Vivare. Het gebouw raakte daarom bekend als ‘het torentje van Vivare’.
Bewoners protesteerden tegen dit plan en begonnen een juridische strijd. Die leidde uiteindelijk tot een uitspraak van de Raad van State. Die oordeelde dat het plan in de voorgestelde vorm niet kon doorgaan, omdat er te weinig parkeerplaatsen voorzien waren. De Raad stemde ook in met het protest van de bewoners tegen het aantal verdiepingen van de toren. In eerste instantie waren vijf verdiepingen getekend, later bleken dat er plots zeven te zijn. De gemeente besloot de bouw toch door te zetten en kondigde een aangepast plan aan. Kort daarna stemde Arnhem voor een nieuwe gemeenteraad. De uitslag van die verkiezingen bleek desastreus voor de SP, de belangrijkste voorstander van het plan. De partij verloor 5 zetels.
De gemeente Arnhem ziet nu geen mogelijkheden voor de bouw. Een woordvoerder van de gemeente geeft toe dat er onvoldoende parkeerplaatsen zijn. De omstreden woontoren komt er dus niet.

Lees het hele artikel in De Gelderlander

Lees ook: omstreden woontoren mag gebouwd worden, maar bouw is onzeker,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *