Boek én podcast over tuindorp Geitenkamp

Het had zo mooi moeten zijn: op 29 november was het officieel de 100e geboortedag van de wijk Geitenkamp. De wijk wilde daar uiteraard feestelijk bij stilstaan, maar helaas gooide corona roet in het eten. Niettemin werd op zondag 29 november in MFC De Wetering een feestelijke presentatie gegeven van het door Twan Peters geschreven boek Geitenkamp – Tuindorp bij de stad Arnhem. De stichting Monuscript is verantwoordelijk voor de uitgave van het boek, dat mede door een financiële bijdrage van het Bewonersoverleg Geitenkamp-Monnikenhuizen tot stand gekomen is.

In aanwezigheid van iets minder dan 20 wijkbewoners werd het eerste exemplaar overhandigd aan wethouder Hans de Vroome. Het bleek geen verplicht nummertje te zijn voor de wethouder: al jarenlang is hij een vaste bezoeker van de zaterdagmarkt op de Geitenkamp en voelt daardoor grote betrokkenheid met wat er in de wijk gebeurt. De ontwikkeling rondom het marktplein houdt hij ook nauwlettend in de gaten.


Nadat de wethouder het boek in ontvangst genomen had, gaf de schrijver van het boek, Twan Peters, de aanwezigen een korte presentatie over de inhoud van het boek Geitenkamp – Tuindorp bij de stad Arnhem. Peters, die onlangs de studie Kunst- en Cultuurwetenschappen heeft afgerond, belicht in zijn boek de bijzondere architectuur van de Geitenkamp en de rol die de verzuiling daarbij in het begin van de 20e eeuw heeft gespeeld.

Het Arnhems architectuurcentrum CASA heeft naar aanleiding van het 100-jarig bestaan de podcast 100 jaar Geitenkamp ontwikkeld. Ton Schulte (CASA) interviewt hierin auteur Twan Peters. De podcast is hier te beluisteren.

Geitenkamp – Tuindorp bij de stad Arnhem is voor €9,95 verkrijgbaar bij Slijterij van Baal en bij Het Gulden Bloemetje aan het marktplein.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *