Gratis Aikido in februari via ZOOM

Het is in de geschiedenis van het aikido nog nooit voorgekomen dat dojo’s over de hele wereld voor zo’n lange tijd gedwongen werden hun trainingen te staken – of op zijn minst sterk aan te passen. Het dwingt de aikido community om nieuwe manieren te vinden om met elkaar in verbinding te blijven en nieuwe uitdagingen te ontwikkelen.

Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? Aikido Stichting Arnhem Jiki Shin Kan is enkele maanden geleden gestart met het organiseren van Zoomlessen. Tijdens deze lessen word veel gewerkt met houten oefenwapens (Jo en Bokken), maar ook de technieken/theorie/filosofie van aikido komen aan bod. Op die manier is het zeer toegankelijk voor beginners, maar ook uitdagend genoeg voor gevorderden. En voor wie bang is niet moe genoeg te worden, niet nodig. Het mooie van deze lessen is, dat je ze zo zwaar kunt maken als jij zelf wilt.

Naast de online lessen dagen Aikido Stichting Arnhem en de Aikido Federatie Nederland haar leden ook regelmatig uit deel te nemen aan online evenementen, zoals een speciale Kerstmisogi of een KataChallenge. Alles om straks goed voorbereid weer op de mat te kunnen staan. Maar ook om de verbondenheid te stimuleren, en het plezier in aikido te behouden. Verder kunnen de aikidoka van de Arnhemse stichting ervoor kiezen zich aan te sluiten bij een appgroep, waar – naast nieuws van de club – ook de nodige inhoudelijke discussies/gesprekken plaatsvinden. En biedt de club sinds kort een heuse leeslijst op haar website aan, zodat geïnteresseerden ook toegang krijgen tot meer achtergrondinformatie. Aikido Stichting Arnhem doet dit, omdat aikido zoveel meer is dan alleen een sport.

Aikido is een krijgskunst, welke je op elk moment van de dag en op elke plek kunt beoefenen. Het kan je helpen meer rust en ontspanning te vinden in de drukke werk- of thuissituatie. Door aikido ontwikkel je meer zelfvertrouwen om dat lastige gesprek beter aan te kunnen. En het kan je helpen fysiek sterker te worden, zodat je ook letterlijk de kracht hebt om deze lockdown fit door te komen.

Een mooi voorbeeld van aikido in een lockdown/Coronatijd geeft aikidoka Floor Hannewijk van Aikido Stichting Arnhem. Zij heeft op 26 januari 2021 deelgenomen aan ‘Takeover Tuesday’ op de social media kanalen van The World Games; een wereldwijd platform voor atleten die fulltime sporten. Met foto’s en filmpjes liet Floor zien dat je aikido gewoon kunt blijven beoefenen in Coronatijd! De ‘Takeover Tuesday’ Instagram Stories zijn een aanrader voor een ieder die nieuwsgierig is naar aikido en de filosofie erachter. Terugkijken kan via Instagram: @iamaikidoka en @theworldgames. Voor de liefhebbers een video uit de oude doos: de hoofddocent van Aikido Stichting Arnhem, Piet Lagerwaard Shihan (6e Dan), was in 1993 al eens te zien in een Aikido-demonstratie van The World Games: https://youtu.be/l1m3fLVK-aM.

GRATIS LESSEN

Voor wie enthousiast is geworden over wat aikido voor hem of haar kan betekenen? Of gewoon eens wil zien hoe zo’n Zoomles nu eigenlijk gaat. In de maand februari kun je na aanmelding gratis deelnemen aan de lessen van Piet Lagerwaard:

– Van 9 – 17 jaar gratis deelnemen aan fysieke lessen in Arnhem-Noord op zaterdagochtend 11:00uur.

– vanaf 17 jaar gratis deelnemen aan de Zoomlessen van Piet Lagerwaard op vrijdagavond 20:00uur.

– Vanaf 55 jaar gratis deelnemen aan Zoomlessen van Piet Lagerwaard op maandagmiddag 16:00uur. Interesse? Meld je dan aan door een email naar info@aikidostichtingarnhem.nl te sturen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *