Hoogte80 Festival zet in op 1,5 meter editie

De organisatie van het Hoogte80 Festival is begonnen met de voorbereidingen voor de editie van 2021. Het festival voor theater, muziek, dans en ontmoeting start zoals altijd op Hemelvaart en loopt van 13 t/m 16 mei 2021. Het wordt echter een andere editie dan de bezoekers gewend zijn. De organisatie gaat namelijk uit van een anderhalve meter editie.

Een eigen RoutekaartHoogte80 Festival heeft een eigen routekaart ontwikkeld, gekoppeld aan de risiconiveaus van het RIVM.

Harold Oddens: ”In de geplande opzet gaan wij uit van risiconiveau waakzaam. We zullen werken met reserveringen om een veilige omgeving te creëren voor artiesten, publiek en medewerkers. We willen zoveel publiek als mogelijk bereiken, daarvoor is het belangrijk dat we kunnen opschalen als het kan en afschalen als het moet.”

De ervaringen van het Theater Terras, wat het festival eind augustus organiseerde, wordt meegenomen naar een festivalformule voor 2021. Een belangrijk uitgangspunt is dat bezoekers op meerdere locaties veilig kunnen genieten van theater, dans, muziek en andere culturele én culinaire verrassingen. Het festivalterrein wordt in de nieuwe opzet een festivalhart aangevuld met meerdere voorstellingen in de nabijheid van het park. In het festivalhart is er plek voor onder andere het Theater Terras, een muziekpodium en een podium speciaal voor Gelderse Talenten.

Harold Oddens: ”Wij zijn een sponsorovereenkomst met de provincie Gelderland aangegaan omdat wij beiden geloven dat het ondersteunen van talenten juist in deze tijd belangrijk is.”

Wanneer er geen sprake is van een risiconiveau meer dan komen daar extra sideshows en straattheater en installaties bij die interactie aangaan met een groter publiek. Is het risiconiveau ernstig dan wordt het programma zoveel als mogelijk naar een digitale omgeving gebracht.   

Hoogte80 Festival in Arnhem trekt normaal 26.000 bezoekers over 4 dagen. Harold Oddens rekent er niet op dat dit in 2021 haalbaar is. ‘Binnen elke variant streven wij naar een maximale capaciteit en publieksbereik, wij willen tenslotte zoveel mogelijk publiek bereiken en artiesten een volwaardig podium bieden. Als het moet dan verlengen wij het festival t/m Pinksteren’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *