Wijkgesprekken ‘energie’ in september 2020 en januari 2021

In september 2020 en januari 2021 heeft de gemeente Arnhem wijkgesprekken georganiseerd voor Arnhemse Allee, Geitenkamp, Klarenbeek en Monnikenhuizen over ‘energie’. Het wijkgesprek op 24 september 2020 vond plaats met Lijn2030 op het Marktplein in de Geitenkamp. Op 18 en 21 januari hebben digitale wijkgesprekken plaatsgevonden.

Tijdens deze wijkgesprekken bent u onder andere geïnformeerd over wat u (nog meer) kunt doen om uw energierekening te verlagen. En ook dat de woningen in Arnhemse Allee, Geitenkamp en Klarenbeek en de oudere woningen in Monnikenhuizen niet voor 2030 van het aardgas afgaan. Alle ideeën, vragen en behoeften zijn op een prettige wijze besproken. (een overzicht hiervan is hier bekijken). Wat vooral opvalt is dat veel mensen al aan de slag zijn met energie besparen en het opwekken van duurzame energie. Maar de wijkbewoners willen heel graag nog meer doen. De wijk bruist van de energie!

Wat is er opgehaald?
Drie belangrijke punten die opgehaald zijn in de wijkgesprekken zijn: het uitwisselen van tips en ervaringen, het verduurzamen van beschermd stadsgezicht en de plannen van de woningbouwcorporaties.

Tijdens de wijkgesprekken viel op dat bewoners veel tips en ervaringen met elkaar deelden. Natuurlijk goed om elkaar daarvoor op te blijven zoeken en elkaar daarin aan te moedigen. Voor bespaartips kunt u ook terecht op www.arnhemaan.nl.

Er waren veel vragen wat de status beschermd stadsgezicht betekent voor verduurzaming. Op dit moment wordt er uitgezocht wat er bij deze status mogelijk is om de woningen te verduurzamen. Zo zijn er al positieve ervaringen met het isoleren van enkelsteense muren. Heeft u een vraag over het verduurzamen van uw woning die beschermd stadsgezicht of een monument is? U kunt daarvoor contact opnemen met pieter.polman@arnhem.nl.

Tijdens de wijkgesprekken waren de corporaties Vivare, Portaal en Volkshuisvesting ook aanwezig en kregen ze het verzoek om meer te vertellen over hun plannen en tijdsplanning over het verduurzamen van hun woningen. U kunt uw vragen hierover stellen aan de corporaties. De gemeente heeft afspraken gemaakt met de corporaties om wijkbewoners op tijd te informeren en zorgvuldig te communiceren over hun plannen en tijdsplanning.

Meer informatie
Wilt u zelf aan de slag met het verlagen van uw energierekening? Neem dan een kijkje op www.arnhemaan.nl voor tips, goede voorbeelden en ons aanbod. Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij Shehnaaz Kasiem van gemeente Arnhem, via shehnaaz.kasiem@arnhem.nl.paneel Yoast SEO verbergen

Yoast SEO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *