Opstandingskerk heropent als Nieuwe Kerk

Op zaterdag 2 oktober om 16:00 uur zal de Nieuwe Kerk, voorheen de Opstandingskerk, aan de Rosendaalsweg 505 eindelijk worden heropend. Een jaar geleden is de Protestantse Wijkgemeente Arnhem-Noord hier ingetrokken, maar in coronatijd was het tot nog toe niet mogelijk een officiële opening te laten plaatsvinden. Ook waren enkele onderdelen van de verbouwing nog niet afgerond.

Tijdens de verbouwing is er een nieuwe ingang gemaakt waardoor je niet meer de heuvel hoeft te beklimmen om binnen te komen. Verder is het gebouw veel lichter geworden doordat er veel meer glas is aangebracht rond de nieuwe ingang. Achter de nieuwe ingang is een brede trap en een lift aangebracht om naar boven te gaan waar de kerkzaal zich bevindt. Verder is de grootte van de kerkzaal aangepast aan de omvang van de huidige kerkgemeente, door het aanbrengen van een gordijn.

Naast een kerkelijk centrum voor de Protestantse Wijkgemeente Arnhem-Noord is er in het gebouw ook zaalruimte te huur voor bijeenkomsten, vergaderingen en concerten. Na afloop van de openingshandeling is het gehele gebouw open voor bezichtiging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *