Een nieuwe ontmoetingsplek op de Geitenkamp met ’t Plein

Nieuwe ontmoetingsplek op de Geitenkamp

Vanaf woensdag 3 november is ’t Plein, een nieuwe locatie van Kunst op de Bult, geopend. De nieuwe ontmoetingsplek op de Geitenkamp is gevestigd op het bordes van het marktplein, Geitenkamp 48. In het pand is ook de wijkbieb gevestigd (voorheen in De Beijer). ’t Plein is geopend op woensdag, donderdag en zaterdag van 10 tot 14 uur, voor een praatje, een kop koffie of thee, het lenen van een boek of het kopen van een KunstKontaktKaart o.i.d.

De tweewekelijkse filmavonden die eerder in de Beijer plaatsvonden, worden vanaf 11 november ook in ’t Plein gehouden. Ook de koorrepetities van het wijkkoor Toonhoogte 80 vinden hier iedere twee weken plaats in deze nieuwe ontmoetingsplek op de Geitenkamp.

Na de Beijer en de voormalige showroom van autogarage Zeuner is met ’t Plein heeft de stichting Kunst op de Bult nu een derde ontmoetingsplek in de wijk, In de Beijer blijft het KoffieKaffee natuurlijk ook gewoon doorgaan, op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Ook vinden er iedere laatste zaterdag van de maand Bingomiddagen plaats.

‘een echte A-locatie’

Ruim 7 jaar geleden zijn Annet Tomasini, Carla Taal, Dieneke Heinen en enkele anderen het KoffieKaffee begonnen in de Beijer. Een paar jaar later zijn de activiteiten uitgebreid met o.a. Herfsttheater GEITenBULT en is officieel een stichting opgericht met de naam Kunst op de Bult. Nu gaat er ook een uitbreiding op het marktplein komen. Over de nieuwe plannen vragen we om toelichting aan Annet Tomasini: ‘In de Beijer hebben we een mooie, gezellige huiskamer maar we zitten er niet heel erg in het zicht en in de loop. Dus waren we al een paar jaar op zoek naar een plek in de wijk die dat wel is, waar we een opener verbinding met de wijk hebben en zichtbaarder zijn. En die plek
hebben we nu gevonden, een echte A locatie!’

1 reactie op “Een nieuwe ontmoetingsplek op de Geitenkamp met ’t Plein”

  1. Afgelopen zaterdag was er een ontmoeting tussen wijkbewoners, er werd gezongen en er werd soep gegeten met iets lekkers erbij. Alles was in een heel goede sfeer, ongedwongen, de soep was heel erg lekker. Voor herhaling vatbaar, echt heel goed georganiseerd, mijn complimenten !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *