Consultatiebureau terug op de Geitenkamp

Op 3 januari gaat het consultatiebureau op de Geitenkamp weer van start. Na enige jaren te zijn weg geweest, komt het consultatiebureau terug in MFC De Wetering. Linda Brugman en Anke van Engeland zijn de jeugdverpleegkundigen die hier samen met jeugdarts Jolanda den Hertog op maandag en dinsdag werken. “We hebben er zin in! We gaan de groep ouders uit postcodegebied 6823 veel beter leren kennen. Het is een groot voordeel om dichter bij huis te zitten. In de eerste plaats is dit voor de ouders veel fijner. Maar ook voor onze hulpverlening is het beter als we gemakkelijker een band met elkaar kunnen opbouwen.”

Alles bij de hand
“It takes a village to raise children, deze uitspraak is er niet voor niets. Ouders staan er niet alleen voor, we staan als consultatiebureau graag aan hun zijde! Voor ons ook heel belangrijk dat ouders eenvoudig bij ons kunnen aankloppen met allerlei vragen. Bijvoorbeeld over voeding of gedrag maar ook als er problemen spelen. We zijn er voor iedereen!”

Direct rond het consultatiebureau zitten al de speeltuin, de Rommelkist, de Speelmorgen (een gezellige speelplek voor kinderen van 8 maanden tot 2 jaar), Gezond Onderweg, Loket Goed Geregeld en het Sociaal Wijkteam Noord-Oost. Een mooie ontmoetingsplek, waarin de voorzieningen elkaar goed kunnen aanvullen.

Uniek: met 18 maanden ook aan huis
Om meer tijd en aandacht voor de ontwikkeling van het kind in de eigen omgeving te hebben, starten we een pilot waarbij we een bezoek aan huis kunnen brengen als het kindje 18 maanden oud is. Hoeven de ouders ook een keer de deur niet uit. Dit is een unieke mogelijkheid in de Geitenkamp die we graag aan de ouders aanbieden.

Kortom, met de opening van het consultatiebureau in de Geitenkamp hopen we betere zorg te bieden, op een fijne plek dicht bij huis. Ons doel is dat ouders en hun kinderen ons eenvoudig weten te vinden en graag bij ons langs komen. U bent van harte welkom!”

De feestelijke opening stond gepland op 11 januari. Besloten is deze door de huidige corona-maatregelen niet door te laten gaan. Het consultatie gaat vanaf 3 januari echter wel starten en worden de afspraken vanaf dan op deze locatie ingepland.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met John Wijnbergen van Teams leefomgeving: 026 – 377 3097 of john.wijnbergen@arnhem.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *