Enjoy&Learn wil wijkbewoners uit de eenzaamheid halen

Enjoy&Learn wil wijkbewoners uit de eenzaamheid halen

Nu de coronamaatregelen verleden tijd zijn, wil Stichting Enjoy&Learn weer meer voor de wijk gaan betekenen. Dit willen zij doen door een goedkoop 3-gangen diner aan te bieden, dat genuttigd kan worden in het Proeflokaal. Speciaal voor mensen uit de Geitenkamp en aanliggende wijken met een kleine portemonnee. Op deze manier hoopt de stichting tevens de eenzaamheid in de wijk aan te pakken.

Het wijkdiner is niet nieuw: stichting Enjoy&Learn is ooit in Klarendal ontstaan. Oprichter Kumar Poot is daar letterlijk met jongeren van de straat gaan koken voor de wijk Klarendal. Kumar: ‘In de loop der jaren is er veel veranderd. Al was het alleen maar omdat we nu onze eigen keuken hebben op de Geitenkamp. En we zijn nu een leer-werkbedrijf, waar mensen de kneepjes van het horecavak kunnen leren. Maar we zijn echter niet vergeten waarvoor we onze stichting hebben opgezet. Nu het voor veel mensen weer steeds moeilijker wordt om geld over te houden voor leuke dingen, willen wij graag onze waarde in de wijk vergroten met het wijkdiner op donderdag.’

Met het wijkdiner wil de stichting mensen met een krappe beurs voor een goedkope prijs (€10,00 voor een 3-gangen-diner, voor mensen met een Gelrepas €7,50)
een complete restaurantbeleving aanbieden. ‘Omdat het juist in deze tijd toch erg belangrijk is dat wijkbewoners van de Geitenkamp, en aanliggende wijken, met minder besteedbaar inkomen ook de mogelijkheid hebben om uit eten te kunnen, willen wij als Stichting Enjoy&Learn graag haar steentje bijdragen voor de wijk’, licht Kumar toe.

Maar dat is niet het enige. ‘We hopen op deze manier ook mensen een beetje uit de eenzaamheid te halen en de sociale contacten in de wijk te bevorderen. Dat is waarom wij ooit begonnen zijn: om mensen via lekker eten met elkaar in contact te brengen. En dat geldt niet alleen als je een krappe beurs hebt. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend naar een restaurant te gaan. Ons restaurant is laagdrempelig, het is dichtbij en er is een gezellige sfeer. We hebben één grote stamtafel waar mensen aan kunnen schuiven, maar ook kleinere tafels, waar je met twee of drie mensen je maaltijd kunt nuttigen. en wat ik zeker nog even wil melden: mocht u slecht ter been zijn en hulp nodig hebben om bij ons te komen, laat het ons dan even weten. Dan kunnen we u daarbij helpen.

De maaltijden zijn voor iedereen toegankelijk, maar mensen uit de genoemde wijken hebben wel voorrang.. Iedere week is er een vast menu, maar dat is dan weer wel per week verschillend.. Ook met specifieke dieetwensen of allergieën wordt, indien tijdig gemeld, rekening gehouden. Het is zelfs mogelijk halal te eten.

In deze tijd van inflatie en stijgende energieprijzen is het aanbieden van een goedkope wijkmaaltijd niet vanzelfsprekend. De kosten overstijgen dan ook de opbrengsten. Om de maaltijd toch mogelijk te maken, is er een financiele bijdrage aan het Bewonersoverleg Geitenkamp e.o. gevraagd. Vanwege het sociale aspect van dit initiatief is dit ook toegekend.

Wijkdiner (3-gangen menu)
Proeflokaal Enjoy & Learn
Geitenkamp 45
donderdag 17.00 uur
aanmelden via de website
of via mail: info@enjoy&learn
€10,00, met Gelrepas €7,50
check de Facebookpagina voor het menu van de week

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *