Jouw Thuis-winkel Arnhem op Schuttersbergplein geopend

Jouw Thuis-winkel Arnhem op Schuttersbergplein geopend

In aanwezigheid van wethouder Cathelijne Bouwkamp is maandag 23 mei de Jouw Thuis winkel in Arnhem geopend. In deze winkel kunnen bewoners van Portaal in de wijken Geitenkamp en Monnikenhuizen producten bestellen om hun woning te verduurzamen. Door samen met de wethouder op de bestelknop te drukken plaatste mevrouw Roelofsen uit Arnhem maandag de eerste bestelling.

Zelf kiezen wat je wil verbeteren aan je woning en wanneer. Dat is de essentie van Jouw Thuis, een nieuwe aanpak van Portaal. De eerste pilot vond plaats in Amersfoort en nu kunnen ook Portaal bewoners in Arnhem deze innovatieve manier van woningverbetering ervaren. In de winkel van Jouw Thuis liggen producten om je huis energiezuiniger en comfortabeler te maken, zoals spouwmuur- en dakisolatie, ventilatie en zonnepanelen.
Bewoners worden uitgenodigd om naar de winkel te komen, waar ze de producten kunnen bekijken en bestellen. Op het moment dat het de bewoner uitkomt, worden de producten in de woning geplaatst.
Het afgelopen half jaar heeft een aantal bewoners in de wijk de producten al kunnen uitproberen. Bij de opening van de winkel vertelde testbewoner Sylvana Glas: ‘Door de topventilatie is de luchtkwaliteit in mijn huis nu zo goed dat ik geen medicijnen meer hoef te gebruiken voor mijn astma’. ‘De schimmel in mijn badkamer? Die heb ik niet meer teruggezien’, vertelde Mike Bakker. Testbewoner Wim Harms: ‘Ik kreeg onlangs bericht van mijn energieleverancier dat ik mijn voorschotnota van 189 euro per maand kon verlagen naar 42 euro per maand.’

Dit zijn nog maar een paar voordelen die de testbewoners hebben ervaren dankzij de Jouw Thuis-winkel.
‘Voor bewoners is het belang van een energiezuinige woning door de hoge energieprijzen alleen maar toegenomen. Daarom ben ik blij dat wij ze nu direct kunnen helpen met producten uit de Jouw Thuis winkel, zodat ze hun woning snel kunnen isoleren. Dat is goed voor het milieu én voor hun portemonnee’, aldus Joost Wools, manager volkshuisvesting van Portaal in Arnhem.
Jouw Thuis bevindt zich nog in een pilotfase en wordt stapsgewijs uitgebreid naar meerdere wijken en regio’s van Portaal. Uiteindelijk is het doel om Jouw Thuis-producten voor alle bewoners van Portaal beschikbaar te maken.

De Jouw Thuis winkel in Arnhem is gevestigd op het Schuttersbergplein 17 en is iedere werkdag open voor bewoners.

1 reactie op “Jouw Thuis-winkel Arnhem op Schuttersbergplein geopend”

  1. Raymond Beumkes

    Geachte,
    Tot mijn verbazing hebben jullie op het dak zonnepanelen gelegd, aan gezien de wijk geitenkamp beschermd stadsgezicht is.
    Bij mijn weten had u hier een omgevingsvergunning moeten hebben, dit kan ik nergens vinden. Ik vind het niet netjes als een woningbouwvereniging er geen een nodig heeft maar een huiseigenaar wel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *