Padelbanen op Sportcentrum Valkenhuizen

Padelbanen op Sportcentrum Valkenhuizen

Sinds 17 september zijn ze in gebruik: de 4 nieuwe padelbanen op Sportcentrum Valkenhuizen. Padel is de snelst groeiende sport in Nederland. Overal in Nederland verschijnen padelbanen. Tot voor kort kon je in Arnhem alleen padel spelen bij TV Schuytgraaf. Na de vakantie dus ook in Arnhem-Noord.
Het sportcentrum wordt hiermee steeds meer een volwaardige sport-/recreërplek voor iedereen.

Padel is een racket- en balsport, die gespeeld wordt in een omsloten veld, of kooi. Het wordt voornamelijk met vier spelers gespeeld, waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het lijkt een mix van tennis en squash. Het speelveld is ongeveer 25% kleiner dan een tennisveld.

Gelijktijdig met de oplevering van de padelbanen, wordt ook een horecavoorziening gerealiseerd. Centraal gesitueerd op het buitenterrein om ook beachvolley, speedsoccer en soft- en honkbal te kunnen bedienen. De padelbanen zijn er voor iedereen om te huren. Je hoeft geen lid te zijn of worden van een padelvereniging om een balletje te mogen slaan. Je reserveert je baan en kunt gelijk spelen. Ook zullen er toernooien en wedstrijden georganiseerd worden. Heb je nog geen ervaring met padel? Er komt ook de mogelijkheid om lessen te volgen.

De padelbanen op Valkenhuizen komen voort uit een gezamenlijk plan met de gemeente en tennisverenigingen. Alle partijen zetten zich in met als uiteindelijke doel: een goed padelklimaat voor Arnhem realiseren dat voor iedereen toegankelijk is en waar sportplezier centraal staat. De banen worden aangelegd door PadelFactory, een Arnhem bedrijf dat al meer dan 100 padelbanen in binnen- en buitenland heeft aangelegd.

CIOS Arnhem is een belangrijke partner. Vanaf september start een groep van 40 enthousiaste studenten met hun keuzevak padelinstructeur. Deze leerlingen kunnen in een hybride leeromgeving leren, stage lopen en padel begeleiden.

Meer informatie over deze padelbanen en de huurmogelijkheden staat ook op www.padelvalkenhuizen.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *