Buurtmoestuin de Vlindertuin

Op het schoolplein van oude basisschool de Vlindertuin aan de Sperwerstraat 97 is vanaf begin 2018 de buurtmoestuin in ontwikkeling. Het begon allemaal met drie wijkbewoners van Buurtkerk Geitenkamp die dit idee eind 2017 bedachten en met de gemeente in gesprek gingen.
De buurtmoestuin is inmiddels zo’n 500m2 en heeft ook nog een flinke bloemen/ vaste planten tuin. Het is een bewonersinitiatief om wijkgenoten bij elkaar te brengen. Momenteel is er een groep van zo’n 15 mensen wekelijks in de tuin actief. Er wordt op vaste tijden gewerkt. In de buurtmoestuin draait het om samen werken, samen leven, samen genieten en leren van de moestuin en elkaar. De moestuin draagt zo bij aan sociale betrokkenheid, bestrijding eenzaamheid, participatie en gezond leren eten.
De oogst wordt onder elkaar verdeelt, maar ook middels groentetassen aangeboden aan mensen in de wijk die weinig te besteden hebben. De tuin is niet verdeeltd in kleine stukjes, maar samen wordt het geheel beheerd en verzorgd. Enkele coordinatoren bewaren samen het overzicht en brengen de benodigde structuur aan. Zij zijn ook contacpersonen voor nieuwe mensen. Iedereen kan meedoen op zijn eigen manier. Ook voor mensen die fysiek niet meer zo sterk zijn is er genoeg te doen. onder meer in de kas, waar veel op hoogte gewerkt wordt.  


BELANGRIJK:
 Iedereen is welkom. Ook als je nog geen enkele tuin ervaring hebt. Ontdekken en leren wordt samen gedaan. Als je nieuw bent kun je altijd samen met anderen werken in de tuin zodat je vragen kunt stellen en kunt meekijken. Al doende leert men!

Begin 2020 kon er middels een subsidie een prachtige kas worden geplaatst, waardoor de moestuingroep een grote volgende stap kon zetten. Vrijjwel alle groente en bloemen zijn zelf gezaaid en er is een eigen beschutte plek voor ontmoeting. De kas biedt de kans tomaten, paprika’s, pepers, komkommers en andere typische groenten voor de kas te telen.
De buurtmoestuin werkt goed samen met de sociaal ondernemers en kunstenaars die ruimte huren in de Vlindertuin (school) en met wijkpartners zoals Team Leefomgeving, St. Rijnstad en de wijkcoaches 

Facebook: Buurtmoestuin Vlindertuin Geitenkamp voor updates en contactinformatie. 

Tijden:
maandagavond 19:30-21:30 (mei t/m september)
Woensdagmiddag 14:00-17:00
Vrijdagochtend 10:00-12:00