Vijf bewoners in Paasbergflat mogen blijven

Nieuws 241x Bekeken 0 Reacties 11 juli 2019
DSC01305

De huisvesting van ex-gedetineerden in de Paasbergflat via de Stichting Onderdak leidde tot protest. En tot een kort geding, een spoedeisende rechtszaak. De rechter voor deze zaken heeft nu uitspraak gedaan. De huidige vijf bewoners mogen voorlopig mogen blijven wonen in de flat.

De Stichting Onderdak wilde ca. 40 woningen inrichten voor ‘begeleid en beschermd wonen’. Een aantal woningen was reeds ingericht, toen omwonenden protesteerden. Daarop verbood de gemeente Arnhem verdere activiteiten.  De gemeente wilde dat de huidige vijf bewoners voor 3 juli de flat zouden verlaten.
De Stichting Onderdak stapte naar de rechter.  Die heeft nu bepaald dat de cliënten mogen blijven in afwachting van een definitieve juridische uitspraak door de onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente. De cliënten mogen blijven tot zes weken na de uitspraak van de bezwarencommissie.

Ook de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft kritiek geuit op de plannen van de Stichting Onderdak. Naar aanleiding van een rapport hebben Arnhem en tien regiogemeenten voorlopig een cliëntenstop ingesteld. Vóór 16 september moet Stichting Onderdak voldoen aan wettelijke kwaliteitseisen. Als dat niet gebeurt kunnen de gemeenten de huidige 250 cliënten elders onderbrengen.

Lees meer informatie in De Gelderlander

 

3308

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat kan ik zelf doen?

Ik heb een klacht, een vraag of een melding
Klik hier voor het invulformulier van de gemeente Arnhem
Bijvoorbeeld over afval of de straat, tegels die schuin liggen etc.

Waar breng ik mijn afval heen?
Kijk via de persoonlijke afvalwijzer
arnhem-afvalwijzer

MFC De Wetering

Bonte Wetering 89
6823 JC Arnhem
Telefoon: 026-3772020

MFC De Wwetering -

MFC De Wetering

Het multifunctionele centrum De Wetering is er voor wijkbewoners. Klik op deze link voor informatie en openingstijden.